Flytte til Lillestrøm ?


Du har akkurat bestemt deg for å gå på skole i Lillestrøm by. For å ikke fryse om nettene, kan det da lønne seg å investere i et bosted. Slik går du fram:

1. Å finne et sted å bo.

Lillestrøm er en voksende by som i stadig økende grad henvender seg til unge studenter. Det finnes flere steder å bo, men ingen oversikt over alle samlet på ett sted. Dermed må du lete.
Flylinjen anbefaler sine utenbys søkrere om å sette inn en liten rubrikkannonse i lokalpressen så tidlig som mulig. Når skolene starter i august er pågangen meget stor.
Aktuelle steder for jakt er annonsesidene www.zett.no og www.finn.no. Zett eies av Orkla Media og A-Pressen, og har derfor de samme boligannonsene som du finner i lokalavisa Romerikes Blad. Dermed kan det lønne seg å ta en titt her. I tillegg har eiendomsmeglerne rundt omkring på Nedre Romerike hjemmesider hvor de averterer for boliger til salgs eller utleie. Du finner også ledige hybler i Romerikes Blad på denne linken.

2. Skaffe spenn

Som elev i den videregående skole har du mulighet til å få mye økonomisk støtte dersom du bor et annet sted enn hjemme hos far eller mor. Lånekassen gir borteboer- stipend opp til kr. 5530 i måneden, dersom hjemstedet ditt ligger mer enn 4 mil unna og reisetiden mellom hjem og skole er minst tre timer. I tillegg kan du få utbetalt reisestipender og andre penger. Et godt tips er å ta en titt på Lånekassens støttekalkulator på lanekassen.no.

3. Flytt

Kom deg til Lillestrøm og start på ditt nye liv som ung student i en stadig voksende by. Nyt diverse tilbud som utesteder, fotballkamper, fuglemating og sentervanking.
Togtider finner du på www.nsb.no. Busstider på www.trafikanten.noI det hele tatt er det slett ingen håpløs situasjon å komme til Lillestrømtraktene for å studere. Og med stipend og lån i tillegg er det også overkommelig økonomisk. Hold utkikk på annonsesider på tekst-tv, i lokalavisa eller andre medier. Hyggelige tilbud som hybler, bokollektiver og leiligheter finnes det mange av i Lillestrømområdet.
 

© 2004 Skedsmo videregående skole/Flylinjen.
Oppdatert 20. mars 2017